', 'auto', {'allowLinker': true,'cookieDomain': 'auto','name': 'personal'}); common_set() ga('personal.send', 'pageview'); ga('create', 'UA-30244962-1', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'oneclick'}); common_set() ga('oneclick.send', 'pageview');
New in

Thai inspirede salater

Den anden dag lavede jeg en hyggeligt middag til mig selv, som bestod af to salater inspireret af det thailandske køkken, som jeg oftest bliver inspireret af.
Oprindelig er det Tam Thai, min er med hvidkål istedet for papaya, og Larb, hakket kød med blandet grønt. Det er virkelig simple retter, der smager fantastisk. Det der tager længst tid er alt det der skal hakkes.
Jeg vil lave min første beskrivelse af tilberedning, men det bliver altså uden mængder, al min mad bliver lavet efter lyst og ikke en opskrift som jeg følger til punkt og prikke. Men jeg bliver selvfølgelig altid inspireret af opskrifter og jeg elsker at sidde og kigge i kogebøger.

Tam Thai er nemmest at lave i en morter, men kan også laves i en almindelig skål. Jeg har først knust chili, basilikum (ville normalt også bruge koriander), et lille fed hvidløg, lidt sukker og peber, til væde har jeg brugt lime saft, soya, fiske sovs, en hel tomat og blandet det i morteren. Når jeg har smagt marinaden til, kommer jeg hvidkål i og blander det hele i morteren, det skal smadres godt igennem så kålen får smag og bliver mere lækker.
 
 
Til Larb, har jeg denne gang brugt hakket svinekød, det steger jeg med masser er hvidløg og soya. Dernæst hakker jeg alt hvad jeg har liggende så småt som muligt, jeg kan især lide det med chili, rødløg, purløg, basilikum, persille, gulerødder, agurk. Til denne ret plejer jeg at lave den samme marinade som til Tam Thai, som bare hældes ud over det friske. Dernæst blandes det varme kød med de friske grønsager og urter.
 
 
Det der er lækkert ved disse retter er at man kan komme det i man lige har i køkkenet. I mit køkken har jeg altid ting som soya, fiskesovs og lignende, det er selvfølgelig en foredel at have disse ting i sit basis køkken.
 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New in